Найчастіше неправильне зберігання сипучих продуктів призводить до їх псування, вони втрачають не тільки смакові якості, а й стають небезпечними для здоров'я. Деякі вважають за краще залишати їх в поліетиленових пакетах, але робити цього не рекомендується: в них продукти можуть відволожитися, «задихнутися» і придбати неприємний запах і смак. У цій статті ми розповімо, як потрібно зберігати сипучі продукти, такі як рис, борошно, макарони, цукор, чай і т.д.
Розставити все на свої місця, вигнати безлад і
хаос з улюбленої кухні допоможуть численні контейнери і ємності для продуктів
різної форми та розмірів. Правильно обрана ємність для сипучих продуктів має
велике значення.
Основні вимоги до ємностей для зберігання
сипучих продуктів:
• герметичність - наявність притертої кришки для запобігання вбирання вологи і сторонніх запахів з повітря. Оптимальний варіант - контейнери та ємності, на кришках яких присутні прокладки ущільнювачів, або пробки, що загвинчуються чи відкидаються з зажимом.
• практичність - форма виробу має величезне значення в плані економії місця в шафі або на полиці. Циліндричні ємності зручніше у використанні, але квадратні або прямокутні допоможуть максимально задіяти простір полиць як по ширині, так і по висоті. У деяких кришки забезпечені дозаторами для великих і дрібних сипучих продуктів, що допомагає уникнути висипання круп.
• особливості матеріалу - необхідно звертати увагу на якість виробів. Наприклад, вироби з дешевого пластику довгий час зберігають неприємний запах. Дерев'яні - добре вбирають аромати та тому можуть служити для зберігання лише одного конкретного продукту.
• прозорість - дуже зручно, можна відразу визначити, що знаходиться в ємності. Скляні банки ідеально підходять для цих цілей, але призначені для зберігання продуктів в шафах, коморах і місцях, захищених від попадання прямих сонячних променів. Вони добре миються, не вбирають запахів продуктів, їх добре використовувати для зберігання різних спецій, приправ і прянощів.
Виготовляються з міцного матеріалу, виглядають доречно і красиво на будь-якій кухні.
А ось на відкритих полицях зберігати продукти краще в тарі, яка не буде пропускати світло. Це напівпрозорі пластикові контейнери, керамічні баночки, металеві або дерев'яні ємності.
З замком і спеціальні фарфорові сервізи мають не тільки стильний і красивий дизайн, який прикрасить ваш кухонний інтер'єр, але і дуже зручні. Вони не прозорі, але за кольором або малюнком можна легко визначити, що лежить в кожній ємності. Добре, якщо їх кришки забезпечені силіконовими прокладками для забезпечення щільного прилягання. Це дуже «атмосферні» ємності, ідеально підходять для кухонь в стилі «кантрі».
Виготовлені з харчового пластика - найвигідніший варіант. Вони відрізняються легкістю, компактністю, мають порівняно невисоку вартість. Їх можна використовувати для зберігання і заморожування продуктів. Широкий вибір різних форм, кольорів і розмірів, комплектуються спеціальною кришкою, щоб всередину не пробрався жоден шкідник.
З нержавіючої сталі не схильні до корозії, легкі і міцні. Виглядають стримано і стильно, добре пасують до кухонь в стилі «модерн» або «хай-тек». Вони довговічні, на відміну від простих металевих ємностей, в яких з часом може утворитися іржа, негативно впливає на якість продукту, що зберігається.
Так само підкреслять вашу кухню, вони зроблені з екологічного матеріалу, в різних формах, який доповнить ваш дизайн і буде виглядати ще красивіше.
У нас в магазині посуду є багато варіантів ємностей для зберігання сипучих продуктів на будь-який смак і гаманець. Це товар тривалого використання і дуже важливо, що б він радував Вас зовнішнім виглядом і функціональністю протягом багатьох років.
Leave your comment
Note: HTML is not translated!