ПОВІДОМЛЕННЯ: Всі замовлення зроблені 5.05 та 6.05 будуть опрацьовані і поїдуть по пошті 7.05
Каталог товарів
Клієнту
+380500131413
Наша адреса
📍 Офіс: Закарпатська область, м. Виноградів, вул. Кривуляка Андрія, буд. 3
Телефони
Графік роботи
  • 🛒 Замовлення приймаються - 24/7
  • ⏳ Час роботи менеджерів:
  • пн-пт - 08:00 по 17:00
  • сб - 08:00 по 16:00
  • нд - вихідний ⛱️
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Що ж ти таке, віскі?

Що ж ти таке, віскі?

Коли ви смакуєте дивовижний, витриманий віскі та тримаєте у руках масивну, розкішну склянку для віскі, виникає запитання: «Хто ж насправді винайшов цей Божий напій?». На жаль, на це немає чіткої відповіді. Ймовірно, все зводиться до наступної історії...


ЯК ПОЧАЛОСЯ ВИРОБНИЦТВО ВІСКІ?

Все починається з перегонки. Дистиляція в основному не більше, ніж процес виділення алкоголю з рідини. Алкоголь має нижчу температуру горіння, ніж вода, тому він буде швидше випаровуватися. Ось чому це відбувається. Тому для цього процесу потрібна рідина, яка містить алкоголь. Кожного разу, коли ви проходите процес дистиляції, у вас залишається менше рідини. Хоча частка алкоголю зростає, і саме цього ми хочемо досягти. У випадку виготовлення віскі вам потрібна рідина, виготовлена ​​з зерна. А це – пиво.


ІСТОРІЯ ПИВА

Доведено, що пиво було винайдено близько 7000 років тому. На території сучасного Ірану винайшли кераміку, в якій відбувався процес біологічного бродіння. У ті часи люди дуже грубо подрібнювали зерно. Потім, випікаючи це подрібнене, грубе зерно, вони створювали свого роду хліб. Для того, щоб отримати щось подібне на пиво, вони замочували хліб у воді. Це спричиняло ферментацію і, через кілька днів утворювався злегка алкогольний напій.


ВІДКРИТТЯ ДИСТИЛЯЦІЇ

Араби розпочали дистиляцію в ранньому середньовіччі. Ймовірно, цей процес застосовувався не для отримання алкоголю, а для виробництва чорного порошку, який використовувався як косметичний засіб.

Найімовірніше, вони відкрили дистиляцію, коли нагрівали керамічний глечик з пивом. Ці розумні араби побачили пари і зацікавились його смаком. Вловлюючи розігріту пару бавовняним мішком, вони змогли її накопичувати. Пара конденсувалась до рідкої форми, як тільки температура навколишнього середовища ставала нижчою.


ЯК ДИСТИЛЯЦІЯ З’ЯВИЛАСЬ У ЄВРОПІ

Араби були дуже хорошими продавцями. Вони подорожували по всьому Заходу, продаючи свою продукцію та поширюючи свої знання про дистиляцію. Таким чином їхні знання досягли європейських алхіміків. Ці освічені люди жили в монастирях і мали достатньо часу для експериментів. Крім того, оптимізувавши процес перегонки, вони також виявили, що якщо залишити трави в спирті, їх можна зберегти довше, ніж при їх сушінні. Хороший побічний ефект полягав у тому, що він також зробив смак алкоголю добрим.


ХТО ВИНАЙШОВ ВІСКІ?

Монахи розповсюдили знання про процес перегонки в Європі. Через Грецію до Італії та через Італію до Франції, дуже повільно прокладали собі шлях на північ ці знання. Відомо, що християнські монахи в Ірландії впродовж 11-13 століть освоїли процес перегонки. Ці дружні люди люблять казати, що вони винайшли віскі. Шотландці, однак, сміються над цим і гордо стверджують, що перша письмова згадка про віскі (1494 р.) походить з Шотландії, і тому віскі народився там. Вони називали його Uisge Beatha, що означає «вода життя».

Хто б не винайшов віскі, шотландці зараз є майстрами перегонки та спеціалізуються на переробці віскі. Зрештою, вони є світовими лідерами на ринку віскі.