ПОВІДОМЛЕННЯ: Всі замовлення зроблені 5.05 та 6.05 будуть опрацьовані і поїдуть по пошті 7.05
Каталог товарів
Клієнту
+380500131413
Наша адреса
📍 Офіс: Закарпатська область, м. Виноградів, вул. Кривуляка Андрія, буд. 3
Телефони
Графік роботи
  • 🛒 Замовлення приймаються - 24/7
  • ⏳ Час роботи менеджерів:
  • пн-пт - 08:00 по 17:00
  • сб - 08:00 по 16:00
  • нд - вихідний ⛱️
E-mail
Ми в соцмережах
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Як вибрати келихи для різних типів вина

Як вибрати келихи для різних типів вина

Використання правильних келихів дозволить вам повністю насолодитися смаком вина. Як підібрати необхідний келих відповідно до типу напою? Яка різниця між келихами для червоного та білого вина? У яких келихах слід подавати ігристе та десертне вино? У цій статті ми відповімо на всі ваші запитання. 


НАЙВАЖЛИВІШІ ОСОБЛИВОСТІ КЕЛИХІВ

Перш ніж обговорити які келихи найбільше підходять для подачі конкретних видів вина, варто зазначити загальні риси, які повинні мати всі келихи. Важливими є якість і колір скла, з якого виготовлено посуд. Цікавою пропозицією є високоякісні скляні вироби з надзвичайно прозорого скла Crystalline, що дозволяє вам повністю насолодитися кольором напою що ви споживаєте. Добре вино забезпечує не тільки смакові відчуття, але і візуальні враження! Вибираючи келихи, варто також звернути увагу на конструкцію ніжки. ЇЇ довжина повинна дозволяти вільно тримати келих в руці, не торкаючись чаші з вином. Завдяки цьому вино зберігатиме потрібну температуру довше. Не менш важливою рисою також є місткість чаші – вона повинна бути достатньо великою, щоб забезпечити вільне перемішування вина без ризику розливу. Під час цієї операції аромати, що містяться у вині, вивільняються. Пригощаючи гостей вином, переконайтеся, що келихи відповідають стилю посуду, адже комбінація різних за стилем елементів сервування може не справити очікуване враження. 


КЕЛИХИ ДЛЯ ЧЕРВОНОГО ВИНА

Келихи, призначені для подачі червоного вина, істотно відрізняються від тих, у яких слід подавати біле вино. Перш за все, келихи для червоного вина більші і глибші. Їх характерною рисою є великі чаші, що звужуються до верху та нагадують своєю формою бутон тюльпана. Великий діаметр чаші дозволяє вину краще контактувати з повітрям, що прискорює процес вивільнення прихованих ароматів. Завдяки відповідній формі та глибині, келихи для червоного винна пристосовані для зосередження та зберігання унікального букету ароматів вина. При подачі червоного вина, келихи з високоякісного прозорого скла допоможуть вам насолодитися глибоким кольором напою.


КЕЛИХИ ДЛЯ БІЛОГО ВИНА

Келихи для білого вина характеризуються вузькою, стрункою чашею. Вони трохи менші, ніж келихи, призначені для подачі червоного вина. У чому ж полягає різниця? Щоб випустити свій аромат, біле вино, на відміну від червоного, не потребує такого інтенсивного контакту з повітрям. Більше того, тонкий аромат білого вина може «зникнути» у келиху з надто великою чашею. Люди, які особливо зацікавлені у відчутті ароматів, які супроводжують дегустацію білого вина, можуть вибирати келихи з м'яко закритою чашею, що дозволяє зберегти летючі запахи вина. Менша місткість келихів для білого вина також сприяє збереженню низької температури напою. Але пам'ятайте, що витримані, білі вина, що витримувались в дубових бочках, повинні бути подані в трохи ширших келихах, ніж молоде біле вино з квітковим або фруктовим ароматом. Келихи з більш об'ємною чашею також будуть корисними при подачі більш важких, насичених білих вин сорту шардоне.


КЕЛИХИ ДЛЯ ІГРИСТОГО ТА ДЕСЕРТНОГО ВИНА

Характер ігристих вин передбачає подачу таких напоїв охолодженими до більш низьких температур. Ця вимога істотно впливає на форму келихів, які використовуються для подачі вина таких сортів. Келихи для ігристого вина та шампанського характеризується високою, вузькою чашкою з витягнутими стінками. Келихи такої форми називаються «флейти». Їх дизайн полегшує підтримання достатньо низької температури напою, а також дозволяє вільно, але не надто швидко вивільняти бульбашки ігристих газів, характерних для шампанських та ігристих вин. У свою чергу, для подачі солодких або напівсолодких десертних вин використовуються низькі келихи з чашею, що звужується вгору. Вина такого типу характеризуються підвищеним вмістом алкоголю, тож відповідна форма келихів збереже вміст в ньому етанолу та не дасть йому випаруватися надто швидко. Завужені келихи також дозволяють зберігати аромати вина довше.


Надіємось ця стаття допомогла Вам дізнатись більше про викоритання келіхів для вина!