Які бувають форми для випічки та як ними користуватись?
Які формочки для випічки кращі?
Для виготовлення посуду використовуються різні метали, які мають свої особливості. Отже.
Чавун. Місткості є важкими і товстими, тому пригоряє в них щось рідко.
Пропікається тісто рівномірно. Чавун витримує великі температури, але при цьому він може розбитися.
Мінусів таких форм те, що випічка може пригоряти, тому важливо місткість потрібно змащувати.
Для чищення можна використовувати будь-які засоби.
Алюміній. Доступна ціна, легкі і тонкі місткості, мають властивість не іржавіти.
Алюмінієві форми для випічки деформуються при механічних діях, тісто часто підгоряє і прогрівається нерівномірно.
Важливо, щоб місткості мали максимально гладку поверхню.
Тефлон. Матеріал витримує високі температури, але накладати і витягати з них продукти слід за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки.
Щоб структура тефлону не пошкодилась.
Силікон. Такі місткості користуються популярністю, і вони продаються в широкому асортименті.
Силіконові форми для випічки в духовці легко миються, їх не потрібно змащувати і тісто не буде пригорати.
До того ж матеріал витримує високі температури, і вироби з місткостей виймаються простіше простого.
Є кілька особливостей щодо використання таких формочок для випічки:
Мити місткості дуже просто звичайною губкою. Часто можна обійтися навіть без мийних засобів.
Силікон добре переносить і низькі, і високі температури. Вироби в ньому рівномірно пропікаються і не пересихають.
Готується випічка дуже швидко.
Тісто рекомендується заливати в форму, коли вона вже знаходиться на спеціальній решітці, яка допомагає утримувати рівновагу.
Скляні форми для випічки. Форми з жароміцного скла так само, як і керамічні, цілком естетичні, і в них можна подавати страву на стіл, не виймаючи з форми.
Добре в них готувати різні запіканки, овочі, а ось якщо вирішили приготувати пиріг, то краще застелити дно такої форми пергаментним папером, щоб уникнути прилипання до стінок.
Але слід пам'ятати, що скляна форма для випічки не переносить різких перепадів температур, тому її потрібно нагрівати і охолоджувати поступово.
Варіант для тих, хто не любить мити посуд, - ємності з паперу, які є одноразовими і найдешевшими. Найчастіше в них випікають кекси, паски і маффіни.
Одноразові форми для випічки робляться з декількох шарів паперу, картону або фольги, тому вони є міцними, значить, виріб не буде деформуватися під час готування.
Паперові ємності жаростійкі і вони добре проводять тепло. Вони легко загинаються і розриваються.
Навіть разові форми, якщо вони виконані з фольги, необхідно змащувати жиром.
До мінусів відносять те, що формочки для улюбленої випічки доведеться регулярно купувати.
Керамічні форм для випічки ідеальні для запікання на повільному вогні: глина нагрівається досить довго, але рівномірно, і так само повільно прогрівається страва у ній, завдяки чому зберігають поживні речовини. Керамічні форми мають надзвичайно гарний естетичний вигляд, у них можна подавати страви до столу.
Для кожної страви є форми свого розміру. Звертайте свою увагу на діаметр і висоту бортів форм.
Форма для випічки пирога та інших виробів може бути:
Малий діаметр 11-18 см;
Середній - діаметр 20-26 см;
Великий - діаметр 26-33 см.
Прямокутна форма для випічки та інші місткості можуть бути різного обсягу, що також залежить від кількості порцій.
Зважати потрібно на те, що формочки обсягом 3-4 л дозволять приготувати страву на три людини.
Малі - 0,25-1,2 л;
Середні - 2,3-3,1 л;
Великі - 3,5-5 л.
Leave your comment
Note: HTML is not translated!